Online Chat  
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LAST MINUTE
BANSKO-ΜΠΑΝΣΚΟ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ 27-30/09
4 Μερες / 3 Διανυκτερευσεις
Τιμη απο 145 €

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΡΩΜΥΛΙΑ
27-30/09/2018 145 ΕΥΡΩ

1Η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 07.00. Διασχίζοντας την ανατολική Μακεδονία-Θράκη και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στο Ορμένιο. Διέλευση ελληνοβουλγαρικών συνόρων. Μέσω Σβίλενγκραντ, Τοπόλοφγκραντ (Καβακλί) και διασχίζοντας τις πανέμορφες πλαγιές της Στράντζας, φθάνουμε στην Μαύρη θάλασσα, για να καταλήξουμε στη γενέτειρα του ποιητή μας Κώστα Βάρναλη, τον Πύργο. Στην περιήγησή μας θα δούμε την εκκλησία των Αγίων Κύριλλου και Μεθοδίου, το δικαστικό μέγαρο και θα περιηγηθούμε στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Αναχώρηση για την Μεσήμβρια που αποτελεί πολιτιστικό θησαυρό της χώρας προστατευόμενο μνημείο από την (UNESCO).Άφιξη στο το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2Η ΜΕΡΑ: ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ-ΒΑΡΝΑ-ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ
Πρωινό και για τη σημερινή μέρα έχουμε προγραμματίσει (προαιρετικά) ένα οδοιπορικό της ακτογραμμής της Μαύρης θάλασσας, σ' αυτή που λέμε εμείς οι Έλληνες Ανατολική Ρωμυλία. Πρώτος σταθμός η όμορφη Βάρνα στην παλιά πόλη της οποίας ήταν και το σπίτι του ποιητή μας Κ. Βάρναλη. Στην περιήγηση θα περάσουμε από τη γέφυρα Ασπαρούχ και θα επισκεφτούμε τον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Επόμενος σταθμός το Nesebar η γνωστή σε μας Αρχαία Μεσημβρία. Εκεί θα δούμε τα μεσαιωνικά τείχη, τις βυζαντινές εκκλησιές της Αγίας Σοφίας και του Άγιου Ιωάννη του Παντοκράτορα. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για το δείπνο, έχοντας ελεύθερο τον υπόλοιπο χρόνο πριν την διανυκτέρευση.
3Η ΜΕΡΑ: ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ -ΣΩΖΟΠΟΛΗ-ΜΠΑΤΣΚΟΒΟ –ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό.Αναχωρηση για τη Σωζόπολη, την αρχαία ελληνική πόλη, αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα, 30χλμ νοτίως του Πύργου στην Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Θα επισκεφθούμε τον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου όπου φυλάσσονται τα οστά του Αγίου Ιωάννη, τα τείχη του 6ου αιώνα κ.α. Στην συνέχεια ο δρόμος μας για το Στενημαχο. Μία πόλη που ιδρύθηκε από Θράκες, υπήρχε ακμαίο Ελληνικό στοιχείο, αλλά με την συνθήκη του Νεϊγύ, που προέβλεπε ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας-Βουλγαρίας, έχασε το Ελληνικό της χαρακτήρα, οι Στενημαχίτες Έλληνες εγκαταστάθηκαν κυρίως στην Δράμα, Κιλκίς και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Κατόπιν θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου (γνωστό και ως Μπάτσκοφσκι ή Μπάτσκοβο), στην καρδιά της οροσειράς της Ροδόπης, εκεί όπου υψώνονται τα τείχη της Μονής, πίσω απ’ τα οποία φυλάσσεται μια αιώνια ιστορία και διατηρείται ζωντανή η μνήμη τριών πολιτισμών – του Βυζαντίου, της Γεωργίας και της Βουλγαρίας. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μοναστήρι στην Βουλγαρία και ιδρύθηκε το 1083. Βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Chepelare, περίπου 10 χλμ. νότια της παλαιάς αρχαίας πόλης Ασένοβγκραντ ή Στενήμαχος στην ευρύτερη περιοχή της Φιλιππούπολης. Στο μοναστήρι θα θαυμάσουμε τις μοναδικές τοιχογραφίες οι οποίες συγκαταλέγονται στα πιο πολύτιμα έργα της Ορθόδοξης τέχνης του 11ου – 12ου αι., αλλά κυρίως την εικόνα της Παναγίας που πιστεύεται ότι είναι θαυματουργή, θα θαυμάσουμε τον χώρο που καλείται “Τράπεζα”, όπου διεξάγεται μια ειδική τελετουργία που θυμίζει τον Μυστικό Δείπνο. Το Μοναστήρι έχει καθιερωθεί ως σχολή σοφών & φιλοσόφων. Αναχώρηση για την Φιλιππούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Βουλγαρία, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου και ανάμεσα σε τρεις λόφους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4Η ΜΕΡΑ: ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και ακολουθει η ξενάγηση στην παλιά πόλη της Φιλιππούπολης. Θα περπατήσουμε τα γραφικά στενά δρομάκια, της παλιάς πόλης, θα δούμε τα όμορφα παλιά αρχοντικά σκαρφαλωμένα στον λόφο, τον Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λαογραφικό μουσείο, και το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Με καθ’ οδόν στάσεις για φαγητό και ξεκούραση, φθάνουμε το βράδυ στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

Tι σας προσφέρουμε:

Διαμονή σε ξενοδοχεια 4* με ημιδιατροφη

Μετακινήσεις με πολυτελες πουλμαν

Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Έμπειρο συνοδό του γραφειου μας

Δεν περιλαμβάνονται:

Προαιρετικη ολοημερη εκδρομη 2ης μερας 15 ευρω το ατομο (με ελαχιστη συμμετοχη 20 ατομα)

Eισόδους μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣεα Δθηΰιν: ΟπξΡςσδθξ