Online Chat  
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LAST MINUTE
BANSKO-ΜΠΑΝΣΚΟ
ΟΔΙΚΩΣ
ΑΜΑΛΦΙ-ΚΑΠΡΙ 24-30/06
7 Μερες / 6 Διανυκτερευσεις
Τιμη απο 445 €

7 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 24 – 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
Ν. ΙΤΑΛΙΑ- ΚΟΣΤΙΕΡΑ ΑΜΑΛΦΙΑΝΑ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ


1η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Συγκέντρωση το απόγευμα 18.00 και αναχώρηση για την Ηγουμενιτσα.Επιβίβαση στο πλοίο που μετά από ένα σύντομο και ευχάριστο ταξίδι,θα μας μεταφέρει στην Ιταλία.Διανυκτέρευση εν πλώ
2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΡΙ –ΠΟΜΠΗΙΑ- ΝΑΠΟΛΗ
Άφιξη το πρωί στο λιμάνι στο Μπάρι και αναχώρηση για την Νάπολη με πρώτη στάση στην Πομπηία για να επισκεφθούμε, περνώντας σε μία άλλη εποχή ,τα ερείπια της πόλης – μουσείου , που σκεπάστηκε το 79 π.Χ. από τη στάχτη και τα πετρώματα που εκτινάχτηκαν από την έκρηξη του ηφαιστείου Βεζούβιου. Εδώ θα δούμε τον αρχαιολογικό χώρο και τα ερείπια της ρωμαϊκής πόλης. Πολλά στοιχεία του πολιτισμούς τους, καθώς και σημάδια της καθημερινότητας τους είναι εμφανή στους επισκέπτες σήμερα. Με τη μέθοδο του εκμαγείου (με το χύσιμο του γύψου) έχουν αποθανατιστεί ακόμα και αποτυπώματα τα οποία είχαν αφήσει τα σώματα κατά την καταστροφή. Υπάρχουν βέβαια και πολλά αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικά στοιχεία στα οικοδομήματα που μαρτυρούν τον πολιτισμό και τις συνήθειες των κατοίκων της Πομπηίας. Με τον Ελληνόφωνα Ξεναγό βλέπουμε τα σημαντικότερα τμήματα της πόλης.Μετά την επίσκεψή μας θα κατευθυνθούμε στην αρχαία Παρθενόπη , αργότερα Νέα Πόλη, την σημερινή πασίγνωστη Νάπολη όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε από τη γραφική της παραλία, την Santa Lucia με το νησάκι κάστρο Del’ Οvo , σημείο που απ’ ότι λέει η παράδοση αποβιβάστηκαν οι Έλληνες έποικοι από την Κύμη, το Maschio Angioino του 12ου αιώνα που αργότερα ονομάστηκε Καστέλο Νουόβο , το Βασιλικό παλάτι του 1.600 , το περίφημο θέατρο San Carlo (1737) και άλλα αξιοθέατα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΠΟΛΗ – ΑΜΑΛΦΙ – ΝΑΠΟΛΗ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για το πανέμορφο κομμάτι της Χερσονήσου του Αμάλφι. Θα επισκεφθούμε το κουκλίστικο Ποζιτάνο & το ιστορικό Αμάλφι με πλοιάριο (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Δείπνο.
4η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΠΟΛΗ– ΚΑΠΡΙ-ΝΑΠΟΛΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Κάπρι. Επιβίβαση στο πλοίο (ατομικά έξοδα) για το πασίγνωστο νησί του διεθνούς τζετ σετ. Γνωριμία και περίπατος στα στενά δρομάκια στην πλατεία Πιασέτα. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.
5η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΠΟΛΗ– ΜΑΤΕΡΑ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ
Πρωινό και αναχώρηση προς τα Νότια, με προορισμό την Ματέρα ,την πόλη της πέτρας και της σπηλιάς (Sassi) .Πρόκειται για μια από τις αρχαιότερες πόλεις της νεολιθικής εποχής και ανακηρύχθηκε από την UNESCO ένα από τα 721 προστατευμένα μνημεία του κόσμου. Εδώ γυρίστηκαν ‘Τα Πάθη του Χριστού’ και ‘Το κατά Ματθαίου Ευαγγέλιο’. Συνεχίζουμε με προορισμό την πόλη του Τάραντα ,την ελληνική αποικία των Σπαρτιατών του 8ου π.Χ. Πήρε την ονομασία από τον γιό του Ποσειδώνα. Εκεί αναπτύχθηκε η αγγειοπλαστική (4ος αι.π.Χ.) και υπήρξε μεγάλη εμπορική δύναμη της Μεγάλης Ελλάδας. Αργά το απόγευμα ο δρόμος θα μας φέρει στην περιοχή του Λέτσε. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ -ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ- ΜΠΑΡΙ ( ΠΛΟΙΟ )
Πρωινό και αναχωρούμε για τα ελληνόφωνα χωριά Σαλέντο, Στερνάτια, Καλημέρα, Μαρτάνο , Κοριλιάνο κ.α, όπου και θα έχουμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε τον τοπικό Ελληνόφωνο πληθυσμό με τις ιδιαιτερότητες του. Με τους ήχους του « Γκρίκο» στα αυτιά μας. Στην συνεχεια θα σταματήσουμε στο μικρό χωριό Αλμπερομπέλλο με την περίεργη μοναδική αρχιτεκτονική του. το Αλμπερο Μπελλο. Βρίσκετε στην νότια περιοχή της επαρχίας του Μπάρι στην Κοιλάδα της Ίτρια, γνωστή για τα κωνικά πέτρινα οικοδομήματα, τους «τρούλους » που αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Αναχωρηση για το Μπαρι. Επιβίβαση και διανυκτέρευση εν πλω.
7η ΗΜΕΡΑ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν.Περιλαμβάνονται:
• Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Μπάρι – Ηγουμενίτσα
• Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
• Ημιδιατροφή σε όλα τα ξενοδοχεια (εκτός πλοίου)
• Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
• Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνονται:
• Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
• Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
• Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων & Checkpoint (25€ )
• Ημερησια εκδρομη ΚΑΠΡΙ με καραβακι μαζι με τα εισιτηρια για το πλοιο 50€
• Ημερισια εκδρομη ΑΜΑΛΦΙ-ΠΟΖΙΤΑΝΟ με καραβακι μαζι με τα εισιτηρια για το πλοιο 30€ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣεα Δθηΰιν: ΟπξΡςσδθξ